Vad är en Smart TV och hur kan jag göra min TV till en?

Smart TV, är en av de slagord som redan upptar en framträdande plats i klistermärken som varumärken placera på sina TV-apparater i syfte att övertyga användare. Det har helt ätit marken för 3D akronymer och är den relativt nya mode i världen av TV-apparater.

Mycket har redan regnat sedan mer än två år sedan vi gav en översyn i Xataka till situationen i Spanien av TV-apparater med Internet, vilket var vid den tiden nästan den enda funktionaliteten som de ursprungliga anslutna TV-apparaterna kunde skryta vid den tiden.

Från bara några widgets som flyter runt på skärmen har vi gått vidare till en rent ansluten TV. Till de smarta TV-apparater som redan har fått en sådan överklagande överlägset.
Vad är en Smart TV?

Smart TV är ett namn som tv-företag eller Popcorn Time från Dreamfilms har gett till sina anslutna och mer avancerade modeller. I dem, förutom möjligheten att spela innehåll från olika källor, finns det en Internetanslutning som kan vara via WiFi och möjligheten att installera eller använda program som är utformade speciellt för en TV.

Dessa smarta TV-apparater underlättar också kommunikation, tillgång till sociala nätverk och brukar integrera en sökmotor för att hitta innehåll bland de flera tillgängliga källorna. Röst-och gestkontroll introduceras också i 2012-modellerna.

LG 65 Smart TV

Alla nuvarande märken som äger TV-apparater på marknaden erbjuder modeller som vi kan betrakta som Smart TV, även om driftskompatibiliteten hos deras applikationer och tjänster inte uppnås alls.
Vad behöver jag för att göra min till en?

Tja, sedan mer eller mindre 2010 kan de tv-apparater som säljer de flesta märken redan betraktas som sanna smarta TV-apparater, även om de vanligtvis inte är kompatibla modeller med de förbättringar som kommer från 2011.

VIERA connect

Om vi inte vill köpa en ny TV, integrerar nästan alla märken som har sina egna smarta TV-plattformar denna funktionalitet helt i annan utrustning som vi placerar bredvid TV: n, till exempel multimediacenter eller loungespelare som Blu-Ray. Det kommer att räcka för att få en och via HDMI, konvertera en icke-Smart TV till en ansluten.

Smart tV Samsung bluray

Det andra sättet att göra det är att tillgripa små enheter som vissa märken redan har till försäljning för att få hela ekosystemet i sina avancerade smarta TV-apparater till modeller som inte inkluderar det som standard. Bland de mest kända Vi har:

Smarty från LG. Sony SMP-N100.

Sony SMP-N100

Och för det tredje finns det möjlighet att göra någon TV till en ansluten utan att gå uteslutande genom lösningarna av TV-märken. Om vi vill ha något annat kan vi välja en av de innehåll streamers som gör mer än Spela innehåll.