Hur fungerar VPN?

Innan vi dyker rakt in i det inre arbetet i en se vilken vpn som är bäst i test på snorbilligt.se, är det en bra idé att bekanta dig med grunderna i vad en VPN är och vad den gör.

VPN-routrar i jämförelse: Hur du skyddar ditt hemnätverk

Förkortningen VPN står för Virtual Private Network. Som namnet antyder, det ger användarna ett virtuellt nätverk som är privat så att de kan ansluta till Internet på ett sätt som är säkert och säkert. I huvudsak är det slutliga målet med en https://VPNS.se att hålla din privata information privat.

Vi rekommenderar starkt att du läser den här artikeln för en mer djupgående förklaring av en vad en VPN är innan du läser den här, men här är en kort primer i alla fall.

Men hur exakt gör en VPN det?

Hur en VPN fungerar

En VPN fungerar genom att dirigera enhetens internetanslutning via din valda VPN:s privata server i stället för internetleverantören (ISP) så att när dina data överförs till Internet kommer den från VPN i stället för din dator. VPN fungerar som en mellanhand av slag när du ansluter till Internet, vilket döljer din IP-adress – strängen av nummer din INTERNET-leverantör tilldelar din enhet – och skydda din identitet. Dessutom, om dina data på något sätt fångas upp, kommer det att vara oläslig tills den når sin slutdestination.

En VPN skapar en privat “tunnel” från enheten till Internet och döljer dina vitala data genom något som kallas kryptering.