Vape ‘ s kongressens ledare tar ett steg tillbaka

“Alla hör det anekdotiskt. Min sons en offentlig skollärare, jag hör om det från honom, “Cole sade i en intervju denna vecka. “Förr i tiden kan man bara röka innan skolan, efter skolan och kanske till lunch. Nu är du rätt i klassrummet och du vet inte ens vad som händer halva tiden. “

Cole har kopplats till vaping under en tid. I 2016 skrev vice en funktion pjäs om hur Cole är en av de största allierade och en “osannolikt Champion,” till vape, men han bara röker cigarrer. Cole vila artikeln på hans hemsida.

De senaste uppgifterna från centra för sjukdomskontroll och prevention bekräftade vad Cole har hört från sin son. En fjärdedel av skolåldern barn vape, men en tredjedel av dessa barn använder olagliga svarta marknaden marijuana patroner, enligt Anne Schuchat, CDC främsta biträdande chef för prevention.

Schuchat sade det största problemet CDC står inför är att det inte finns tillräckligt med forskning eller finansiering för forskning för att ta reda på vad sjukdom står inför dem som vape, eller vad som exakt orsakade 33 dödsfall hittills.

“Människor som använder dessa produkter vet inte vad som finns i flytande lösningar, och kemikalier i lösningarna kan förändras när aerosolized i e-cigarett eller annan vaping enhet”, säger Schuchat.

Under ett hus anslag underutskott för arbete, hälsa och mänskliga tjänster, utbildning och närstående organ utfrågning förra veckan, frågade representanter om olagliga THC patroner eller svarta marknaden vaping verktyg som orsakar sjukdomar och dödsfall. Schuchat sade att forskningen inte backa upp det.

“Ingen produkt, varumärke, kemiska, eller tillsats har fastställts vara orsaken till dessa lungskador,” sade hon. Schuchat sade också att det inte har varit tillräckligt med tid för att avgöra “långsiktiga konsekvenserna av lungskador hos överlevande patienter.”

Cole sa att han överväger att stödja en höjning av den minsta vaping ålder till 21 rikstäckande för att bekämpa ungdomsepidemin, men anser att förbjuda vaping enheter helt och hållet kommer att öka den svarta marknaden försäljning och därmed mängden dödsfall.

“Vi har uppenbarligen ett ungdoms problem och vi måste se till att vi inte har en nästa generation som är beroende av nikotin,” Cole sa. Han sa att han var öppen för att lyssna och ändra “så länge vi inte kasta barnet ut med badvattnet.”

Föräldrar mot vaping E-cigaretter medgrundare Meredith Berkman sade att hon ville kongressen att förbjuda vaping smaker-något Cole är fortfarande överläggningar.

Sally Satel, en bosatt lärd vid American Enterprise Institute, sade smakerna hjälpa tidigare rökare sluta, men Berkman och andra som stöder starkare reglering sade att smakerna är inriktade på att få barn beroende.

Utan tvekan måste vi minska Teen vaping men andra, icke-prohibitionistiska lösningar kan bidra till att uppnå detta imperativ, säger satel. “Vi får inte hindra viktig tillgång till vaping produkter för de 11-14 miljoner vuxna vapers som annars skulle röka istället eller för 38 000 000 rökare som skulle kunna byta till vaping om de inte kan sluta röka på annat sätt.”

Satel hävdade att antalet vaping dödsfall-åtminstone 33-är fortfarande mindre än 480 000 som dog av rökning i år, enligt CDC. Hon betonade att vaping minskar skada jämfört med rökning, men inte eliminera det helt.

“[Cigaretter] release 7 000 kemiska föreningar inklusive 70 kända mänskliga carcinogener. Däremot elektroniska cigaretter… frigör vissa gifter, men den totala toxikologiska profilen är mycket mindre farligt än cigarettröken, säger satel.

När det gäller sjukdomen, Satel tog upp vitamin E acetat, som är en tillsats som används för att skära förfalskade vape produkter och cannabis vape juice för att skapa en billigare produkt. Satel hävdade att majoriteten av sjukdomarna kommer från dessa svarta marknadsprodukter.

“Konsumenterna har använt kommersiellt tillgängliga vaping enheter och nikotinprodukter i 10 år utan en enda inspelad död eller någon våg av sjukdomar… fram till i sommar. Vad vi observerar i dag är förenligt med en relativt akut förorening, säger satel.

Cole sade att han vill ha en annan utfrågning med några brittiska forskare som kan säga varför vaping är ett problem i USA, men inte i Storbritannien

“De ser detta som ett otroligt verktyg och rökavvänjning, och de verkar inte ha haft ungdoms problemet, så vad gör vi annorlunda?” Cole sade.

Så vad kan föräldrar och nuvarande e-cigarett användare göra? Schuchat sade att komma ihåg att ingen nikotin produkt är säker.

CDC kallar också vape farligt för barn och gravida kvinnor. Centret uppmuntrade också medicinsk marijuana användare att hitta ett alternativt administreringssätt från vaping THC produkter.

“Vi är på väg i rätt riktning, men återigen, problemen ut framför oss, utan tvekan om det,” Cole sa.

För mer resurser på de potentiella farorna med vape, besök CDC offentlig information sida här.